#JOEMQUEDOACASA DIA 7 PA DE PASQUA JUEU (MATZÁ) - ISRAEL

#Masas, panes y repostería 24 marzo 2020

PA DE PASQUA JUEU (MATZÁ) - ISRAEL




Enllaç a la recepta del cookidoo https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r363296


Avui farem pa de pasqua jueu (Matzá) típic d'Israel. És un pa pla que no porta llevat i es pot coure a la planxa o al forn.


A casa ens han agradat, els hem menjat calents amb béicon cuit i formatge i freds amb pernil salat i brie, també és tan bons amb hummus. Els últims 4, sense passar per la planxa, els hem fet al forn doblegat com calzones plens amb bolonyesa i formatge uns i béicon amb formatge els altres. Han quedat molt bons.


El pa tardarà uns 20 minuts, dels que nosaltres també dedicarem uns 20 minuts.


Ingredients:


600 g de farina de força


15 - 20 g de sal


310 g d'aigua (a temperatura ambient)


Preparació:


Ficar tots els ingredients al vas i pastar 2 min/espiga.


Retirar del vas sobre un paper de forn.


Donar forma de bola o cilindre i tallar en 12 trossos de 75-80 g.


Cobrir-los amb un drap de cuina.


3. Agafar una porció de massa, donar forma de bola i, amb el corró, estirar-la fins a obtenir un cercle de 22-24 cm de diàmetre. Ha de quedar molt primeta.


Punxar amb una forquilla o un rodet de punxes la massa.


En una paella antiadherent molt calenta cuinar cada pa durant 1 minut per cada banda.


Servir fred o calent


4. Afegir aigua del vas fins a cobrir les ganivetes i una gota de sabó de plats.


Programar prerentat (TM5 i TM6), a models anteriors 1 minut/velocitat 4 i 10 seg/vel 10.


Consells:


Podem utilitzar com a cullera per pollastre al curri o plats amb salsa.


No s'ha de deixar fermentar.


El meu resultat: