#JOEMQUEDOACASA DIA 6 PANS AL VAPOR (BAO BUNS)

#Masas, panes y repostería 23 marzo 2020

PANS AL VAPOR (BAO BUNS)



Enllaç a la recepta del cookidoo https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r348078


Avui farem pa al vapor (bao buns). És un pa esponjós cuit al vapor sense crosta. Per fer-lo farem servir motlles de muffins (magdalenes grans), si no en tenim, o volem reservar-los, podem tallar quadradets de paper de forn i ficar-los sota cada pa.


A casa ens agraden molt i són ràpids de fer i sense encendre el forn.


El pa tardarà uns 30 minuts, dels que nosaltres dedicarem uns 10 minuts.


Ingredients:


200 g de llet o 200 de llet de coco o altres llets (avena, soja..)


15 g de llevat premsat fresc o 5 g de llevat de fleca deshidratat


270 g de farina de força (i una mica més per empolvorar)


2 culleradetes de sal


500 g d'aigua


Preparació:


1. Ficar al vas la llet i el llevat i barrejar 2 min/37 °C/vel 2.


2. Afegir la farina i una culleradeta de sal. Barrejar 10 seg/vel 1-4 progressivament.


Amassar 2 min/espiga.


Retirar del vas sobre una superfície enfarinada i formar una bola.


Dividir la massa i formar 6 pans rodons.


Col·locar-los en 6 càpsules de muffins o 6 quadradets de paper de forn (sense mullar).


Col·locar-los sobre la safata del Varoma i reservar.


3. Ficar al vas l'aigua (sense netejar)


Situar e Varoma a la seva posició (podem aprofitar per coure alguna cosa, mirar consells).


Col·locar la safata del Varoma amb els pans i tapar el Varoma.


Programar 20 min/Varoma/vel 1


Retirar i destapar el Varoma (podem ficar la tapa del Varoma sota per evitar que caigui l'aigua del vapor).


Deixar atemperar lleugerament els pans abans d'obrir i omplir al gust.


4. Afegir a l'aigua del vas una gota de sabó de plats.


5. Programar Prerentat (TM5 i TM6), a models anteriors 1 minut/velocitat 4 i 10 seg/vel 10.


Consells:


A cookido podem trobar vàries receptes per a omplir-los.


Podem aprofitar el vapor del Varoma per a cuinar alguna cosa al Varoma ja que tenim els pans a la safata.


Podem ficar-hi:


Verdures


Bròquil               800 g En ramillets


Pebrots              500 g Tallats a tires d'un cm


Xampinyons     500 g


Pèsols                 500 g Congelats


Espinacs             500 g Frescos, no més de 500 grams


Albergínia         600 g Obertes per la meitat, amb el tall cap a baix


Albergínia         600 g Rodanxes


Grelos                 500 g


Fruites


Pomes                 500 g Tallada a quarts (podem espolvorejar amb sucre o canyella)


Peres                   800 g Trosejada


Peres                   800 g Madures, tallades per la meitat


Albercoc             500 g Tallat per la Meitat


Préssecs             500 g Tallades per la meitat


Prunes                500 g Tallades per la meitat


Guarnicions:


Ous                     6-8 u. Varoma amb 1 litro d'aigua


El meu resultat: