#JOEMQUEDOACASA DIA 3 PANETS INTEGRALS AMB ANOUS I MUSLI

#Masas, panes y repostería 20 marzo 2020

PANETS INTEGRALS AMB ANOUS I MUSLI



Enllaç a la recepta de Cookidoo https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r285882


Avui farem uns panets integrals amb anous i musli.


Aquesta recepta és similar a la del Pa Ràpid que vam fer el DIA 1, és a dir, és un pa que no es deixa reposar i tardarem uns 40 minuts a tenir-lo fet.


Podem deixar-lo reposar uns mitja horeta en un bol engreixat amb oli i tapat en paper film o un drap de cuina humit abans de donar forma i 20 minuts després tapat amb un drap humit.i


Ingredients:


300 g d'aigua


25 g de llevat premsat fresc o 8 g de llevat de fleca deshidratat


100 g d'anous pelades o pipes pelades o bareja de fruits secs ...


500 g de farina integral de blat, civada, blat sarai, espelta


1 cullaradeta de sucre blanc o moré


1 cullaredeta de sal


15 g d'oli d'oliva


100-150 g de muesli, llavors de lli, llavors d'amapola, pipes (per la superficie)


Preparació:


Ficar l'aigua i el llevat al vas i escalfar 1 min/37ºC/vel 1 (si no arriba a 37 °C afegir una mica de temps)


Afegir les anous, la farina integral, el sucre, la sal i l'oli. Barregi 15 seg/vel 6


Amassar 2 min/espiga.


Retirar la massa del vas (la massa és bastant densa i poc elàstica, diferent textura de la d'altres pans)


3. En aquest pas si es vol deixar reposar és quan el ficarem al bol durant mitja hora o una mica més.


Ficar el musli en un plat fons o bol. Dividir la massa en 16 porcions d'aprox. 60 g cada una.


Formar amb cada porció una bola i donar forma de barreta o panet rodó. També podem dividir la massa en dos o tres trossos i fer barretes més grans.


Pinzellar amb aigua cada barreta o panet rodó i les arrebossem en el musli el que vulguem utilitzar o tinguem.


Col·locar-les en una safata de forn forrada amb paper de forn i empolvorada amb farina.


4. Amb el forn fred (sense preescalfar), introduir la safata, ficar el termòstat a 220 °C i fornejar durant 25 minuts.


Retirar del forn i deixar temperar sobre una reixeta abans de servir o congelar.


Consells:


Tot i que sense reposar queden molt bé a mi m'agrada deixar-los reposa una estona abans de formar els panets i si es té temps, uns 20 minuts després. Sempre amb el forn fred.


El meu resultat:




Com podeu veure a la foto amb aquesta recepta es poden fer moltes formes diferents de presentació.


Demà farem algun altre pa i començarem a fer Massa mare per a no dependre de trobar llevat que aquests dies és complicat. També aconseguirem amb això pans més saborosos.