Pa de Sant Jordi amb Thermomix®

#Masas, panes y repostería 20 abril 2020

marta_vera_thermomix    ---> video del muntatge, al meu instagram.


Com fer un pa de Sant Jordi tipus briox, suau i deliciós!!


L'elaboració d'aquest pa briox està basada en la recepta del gran cuiner Marc Ribas que va fer al seu programa de TV3 "Cuines". Una recepta feta de manera tradicional però que'l meu ajudant i expert resposter Josep Montero i jo hem adaptat al Thermomix® .


Més fàcil, més senzill i amb un resultat excelent!!


Està elaborat amb tres masses diferents. una amb sobrassada (color vermell quatre barres), una altra amb formatge (color groc) i una última massa feta d'espelta i nous que serà la cobertura del pa.


Som-hi!!


Ingredients: 


150g de sobrassada


150g de formatge Cheddar


250g de farina normal


375g de farina de força


125g de farina d'espelta


15g de sal


60g de llevat fresc


100g de nous


50g de mantega


1 ou 


440g d'aigua


Amb aquestes quantitats surt un pa de més d'un quilo. 




Massa 1:


140g d'aigua al got amb 20g de llevat i escalfar 1 min/37º/vel.1.


Afeigir 125g de farina normal, 125g de farina de força, 5g de sal i 150g de sobrassada. 


Barrejar 15seg/vel.6. Després pastar 3min/vel. espiga.


Fer una bola . Deixar reposar 15 miuts. 


Després dels quinze minuts pastar una mica a ma, formar una bola i embolicar amb film.


Deixar-ho a la nevera fins l'endamà.


Massa 2, el mateix procediment:


Posar el formatge Cheddar a trossets al got i triturar 30 seg/vel.10 i retirar.


150g d'aigua al got amb 20g de llevat i escalfar 1 min/37º/vel.1.


Afeigir 125g de farina normal, 125g de farina de força, 5g de sal i el formatge


Barrejar 15seg/vel.6. Després pastar 3min/vel. espiga.


Fer una bola . Deixar reposar 15 miuts.


Després dels quinze minuts pastar una mica a ma, formar una bola i embolicar amb film.


Deixar-ho a la nevera fins l'endamà.


Massa 3 de cobertura, el mateix procediment:


150g d'aigua al got amb 20g de llevat i escalfar 1 min/37º/vel.1.


Afeigir 125g de farina d'espelta, 125g de farina de força, 5g de sal, 100g de nous i 50g de mantega.


Barrejar 15seg/vel.6. Després pastar 3min/vel. espiga.


Fer una bola i deixar reposar 15 minuts. 


Després dels quinze minuts pastar una mica a ma, formar una bola i embolicar amb film.


Deixar-ho a la nevera fins l'endamà.


Tota la nit a la nevera.  Serà la segona pujada d'aquestes 3 masses. 






Elaboració del pa:


Estirar la massa de la sobrassada i formar un rectangle.


Estirar la massa del formatge formant un rectangle menys llarg


El motiu és perque ens surtin quatre parts vermelles i cinc parts grogues.



Utilitzarem la clara d'ou com a pegament entre capa i capa.



Estirar la darrera massa de cobertura. Donar-li forma rodona com una pizza i embolicar els rectangles que surten del resultat de la combinació de masses de colors.





Pintar tot el pa amb el rovell d'ou i posar al forn, 30 minuts a 220º. 


Controlar el temps d'enfornat, ja que depèn de cada forn.


Sugeriments:


Les masses queden tobes i s'enganxen a les mans, posa't farina.


Tot i que pot semblar  complicat de fer...no ho és gens. El Thermomix® és de gran ajuda.


Una bona manera de disfrutar. Mmm... la oloreta de pa acabat d'enfornar!!


Salut!!