#JOEMQUEDOACASA DIA 5 PA DE MOLTLLE AMB LLAVORS DE ROSELLA

#Masas, panes y repostería 22 marzo 2020

PA DE MOTLLE AMB LLAVORS DE ROSELLA




Enllaç a la recepta del cookidoo https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r40198


Avui farem pa de motlle amb llavors de rosella. És un pa esponjós de crosta tova. Per fer-lo farem servir un motlle allargat a poder ser amb tapa perquè la part superior quedi menys torrada.


El pa tardarà unes 2 hores i 10 minuts, dels que nosaltres dedicarem uns 10 minuts.


Ingredients:


Massa Mare


100 g d'aigua


20 g de llevat premsat fresc o 7 g de llevat de fleca deshidratat.


1 culleradeta de sucre


130 g de farina de força


Massa


250 g d'aigua


1 culleradeta de sucre


20 g d'oli


1 culleradeta de sal


500 g de farina de força


2 cullerades de llavors de rosella o de chia


Preparació:


Massa Mare


1. Ficar al vas tots els ingredients de la massa mare i programar 30 seg/vel 4.


    Deixar reposar en el vas fins que dobli el volum (aprox. 30 minuts)


Massa de pa:


2. Afegir tots els ingredients de la massa de pa i pastar 2 min/espiga


Deixar reposar la massa dins del vas fins que hagi doblat el volum (aprox. 30 minuts)


3. Engreixar generosament el motlle i la tapa amb oli.


Fer una bola amb la massa i donar-li forma allargada.


Col·locar-la dintre del motlle, empenyent-la amb les mans per a què arrivi bé als racons.


Deixar el pa en un lloc càlid, apartat de corrents d'aire, fins que dobli el seu volum.


4. Preescalfa el forn 200 °C.


5. Fornejar durant aproximadament 30/40 minuts (200 °C).


Desemmotllar en calent sobre una reixeta, per a evitar que el pa agafi humitat dintre del motlle.


Un cop fred tallar en llesques i servi o congelar.


Consells:


En dies de molt fred o humitat, podem fer el repòs dintre el forn. Escalfarem al forn a 50 °C i amb el forn apagat ficarem dins la massa a reposar. En el primer repòs ficarem la massa en un bol engreixat amb oli i el taparem amb film transparent o un drap de cotó humit.


Podem conservar el pa uns dies a la nevera o congelar.


El meu resultat: