#JOEMQUEDOACASA DIA 4 MOLLETES DE ANTEQUERA

#Masas, panes y repostería 21 marzo 2020

MOLLETES DE ANTEQUERA



Enllaç a la recepta del cookidoo https://cookidoo.es/search/es-ES?query=Molletes+de+Antequera&countries=es


Avui farem Molletes d'Antequera i tardarem 2 hores 45 minuts dels quals nosaltres estarem manipulant uns 15 minuts.


És un pa que, a diferència dels que hem fet aquests dies utilitza una preferment (massa mare) diguem-li ràpid perquè es fa fermentar submergit en aigua calenta.


La massa mare triga de 3 a 6 dies en poder utilitzar-la. Com veurem en el post que ficaré al respecte.


També es diferencia en el fet que fem servir llet.


Anem però per la recepta.


Ingredients:


Massa Mare

10 g de llevat premsat fresc o 4 g de llevat de fleca deshidratat.


50 g de llet


85 g de farina de força


aigua temperada (per a submergir la massa mare)


Massa

600 g de farina de força (i una mica més per empolvorar)


350 g d'aigua


50 g d'oli d'oliva


10 g de sal


1 cullerada de sucre.


Preparació:


Massa mare


Ficar al vas la llet i el llevat i programar 2 min/37 °C/vel 2


Incorporar la farina i barrejar 15 seg/vel 6


Retirar la massa del vas i donar-li forma de bola.


Ficar la bola de massa en un bol, cobrir amb aigua temperada i deixar reposar fins que floti (aprox. 10 minuts o una mica més)


Massa


3. Ficar en el vas la farina, l'aigua, l'oli, la sal, el sucre i la bola de massa mare. Amassar 3 min/espiga.


Deixar reposar en el vas fins que dobli el volum (40-60 minuts, en funció de la temperatura ambient).


Amb l'espàtula, baixar la massa cap al fons del vas i pastar 1 min/espiga


Aboqui la massa sobre el taulell empolvorat amb farina, formar un cilindre i tallar-lo en 12 rodanxes de aprox. 100 g


Aixafar les rodanxes i donar forma ovalada.


4. Reparteixi les masses en dues safates de forn folrades amb paper de forn, cobrir amb un drap de cotó i deixar reposar fins que doblin el volum (40-60 minuts, en funció de la temperatura ambient).


5. Preescalfar el forn a 200 °C amb calor dalt i baix (no ficar ventilador).


6. Empolvorar els molletes amb una mica de farina amb l'ajuda d'un colador, baixar la temperatura a 180 °C i fornejar durant 15 minuts (els molletes no han de daurar-se)


Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta (aprox. 30 minuts)


Repetir el pas 5 i 6 amb la segona safata.


Podem consumir-los immediatament o congelar-los.


Consells:


El molletes tenen forma ovalada i plana, no han de ser massa alts.


Podem congelar-los oberts per la meitat i descongelar a la torradora.


El meu resultat:








Com podeu veure he empolvorat la meitat, a casa hi ha qui no li agrada la farina sobre el pa.


Demà penjaré el post de la massa mare que ja he començat a preparar avui, per poder fer par sense llevat i amb un gust més intens.