.
Home › Delegación Barcelona Esplugues › Gemma Badia › Masas, panes y repostería › #JOEMQUEDOACASA DIA 4 MOLLETES DE ANTEQUERA


¿Quieres que te llame Gemma Badia ?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte

¿Tienes alguna pregunta?
Si tienes alguna consulta sobre la demostración, escribenos para que podamos ayudarte:

¿Quieres hablar con Gemma Badia por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
#JOEMQUEDOACASA DIA 4 MOLLETES DE ANTEQUERA
21 March 2020MOLLETES DE ANTEQUERA
Enllaç a la recepta del cookidoo https://cookidoo.es/search/es-ES?query=Molletes+de+Antequera&countries=es
Avui farem Molletes d'Antequera i tardarem 2 hores 45 minuts dels quals nosaltres estarem manipulant uns 15 minuts.
És un pa que, a diferència dels que hem fet aquests dies utilitza una preferment (massa mare) diguem-li ràpid perquè es fa fermentar submergit en aigua calenta.
La massa mare triga de 3 a 6 dies en poder utilitzar-la. Com veurem en el post que ficaré al respecte.
També es diferencia en el fet que fem servir llet.
Anem però per la recepta.
Ingredients:
Massa Mare
10 g de llevat premsat fresc o 4 g de llevat de fleca deshidratat.
50 g de llet
85 g de farina de força
aigua temperada (per a submergir la massa mare)
Massa
600 g de farina de força (i una mica més per empolvorar)
350 g d'aigua
50 g d'oli d'oliva
10 g de sal
1 cullerada de sucre.
Preparació:
Massa mare
Ficar al vas la llet i el llevat i programar 2 min/37 °C/vel 2
Incorporar la farina i barrejar 15 seg/vel 6
Retirar la massa del vas i donar-li forma de bola.
Ficar la bola de massa en un bol, cobrir amb aigua temperada i deixar reposar fins que floti (aprox. 10 minuts o una mica més)
Massa
3. Ficar en el vas la farina, l'aigua, l'oli, la sal, el sucre i la bola de massa mare. Amassar 3 min/espiga.
Deixar reposar en el vas fins que dobli el volum (40-60 minuts, en funció de la temperatura ambient).
Amb l'espàtula, baixar la massa cap al fons del vas i pastar 1 min/espiga
Aboqui la massa sobre el taulell empolvorat amb farina, formar un cilindre i tallar-lo en 12 rodanxes de aprox. 100 g
Aixafar les rodanxes i donar forma ovalada.
4. Reparteixi les masses en dues safates de forn folrades amb paper de forn, cobrir amb un drap de cotó i deixar reposar fins que doblin el volum (40-60 minuts, en funció de la temperatura ambient).
5. Preescalfar el forn a 200 °C amb calor dalt i baix (no ficar ventilador).
6. Empolvorar els molletes amb una mica de farina amb l'ajuda d'un colador, baixar la temperatura a 180 °C i fornejar durant 15 minuts (els molletes no han de daurar-se)
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta (aprox. 30 minuts)
Repetir el pas 5 i 6 amb la segona safata.
Podem consumir-los immediatament o congelar-los.
Consells:
El molletes tenen forma ovalada i plana, no han de ser massa alts.
Podem congelar-los oberts per la meitat i descongelar a la torradora.
El meu resultat:

Com podeu veure he empolvorat la meitat, a casa hi ha qui no li agrada la farina sobre el pa.
Demà penjaré el post de la massa mare que ja he començat a preparar avui, per poder fer par sense llevat i amb un gust més intens.