#JOEMQUEDOACASA DIA 1 PA RÀPID

#Masas, panes y repostería 18 marzo 2020

PA RÀPID




Enllaç a la recepta de cookidoo https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r55768


Doncs per començar farem un pa molt senzill i ràpid, en 50 minuts tindrem el pa cuit.


Ingredients


250 g d'aigua


1 sobre de llevat de fleca deshidratada o 20 g de llevat fresc


500 g de farina de força o bé 500 g de farina normal (si no tenim farina de força)


1 culleradeta de sucre


2 culleradetes de sal


15 g d'oli d'oliva (i una mica més per engreixar)


1 bossa pel forn (si no en tenim, farem el pa sobre un paper de forn)


Preparació


1. Ficar l'aigua al vas i escalfar 1 min/37ºC/vel 1.


Pintar o polvoritzar l'interior de la bossa pel forn


2. Afegir al vas el llevat (fresc o deshidratat), la farina, el sucre, la sal i 15 g d'oli i programar 15 seg/vel 6.


Iniciar 3 min/espiga sense ficar el cubilet, per a que la massa estigui airejada


3. Retirar la massa del vas sobre el taulell lleugerament empolvorat amb farina.


Si queden restes de massa a les ganivetes, iniciar Turbo/0,5/2 o 3 vegades. D'aquesta manera es quedarà a les parets del vas i podrà retirar-la fàcilment amb l'espàtula.


4. Formar primer una bola amb la massa i donar-li forma de pa de pagès.


Amb un ganivet afilat o un cúter, fer 2 o 3 talls creuats a la superfície de la massa i empolvorar amb farina.


Introduir la massa al centre de la bossa de forn i tancar-la per l'extrem. Si no tenim bossa la ficarem sobre un paper de forn.


Amb el forn fred (sense preescalfar), introduïm la bossa amb el pa (o el pa sobre el paper de forn), programem el forn a 220 dalt i baix sense aire i fornegem durant 30 o 40 minuts (ha de quedar durat de dalt i al picar-lo per sota amb una cullera ha de sonar a buit.


5. Retirem de la bossa i deixem refredar sobre unes reixetes per a que no agafi humitat i ja podem servir-lo


Consells


És millor esperar a que estigui ben fred per a tallar-lo (si no marcarem la molla i ens quedarà més tapida).


Si disposem de temps podem deixar-lo llevar una mitja hora o tres quarts fora del forn, això farà que la molla quedi més flonja i ens pugi més.


Demà ficaré un altre recepte i recordeu #JOEMQUEDOACASA